Tanden bleken tandarts

Een relatief nieuwe methode om die wittere glimlach te verkrijgen, is met behulp van whitening strips. Een soort plakkertjes (= strips) die je gedurende een korte tijd op je tanden moet plakken, om zo die tanden te laten bleken!

 

tanden bleken tandarts

Tanden bleken bij de tandarts

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om je tanden te bleken door een specialist of een tandarts. Indien je voor deze manier van tanden bleachen kiest, zullen je witte tanden veel langer zichtbaar blijven, maar het nadeel van deze methode is dat er een hoog prijskaartje aan vasthangt…
Bij de tandarts wordt een veel hogere concentratie aan waterstofperoxide gebruikt dan bij de zelfbleeksets. Deze gel of vloeistof wordt op de gele tanden gesmeerd en het tandvlees wordt afgescherm met een rubberdam, een rubberen beschermingslapje.
Nadat het bleekmiddel op de tanden is aangebracht wordt ook hier een UV-licht of plasmalicht gebruikt om het proces te laten versnellen.
De vloeistof of gel wordt iedere 5 tot 10 minuten ververst. De volledige tanden bleken behandeling duurt gemiddeld iets langer dan een half uur.

Zoals eerder werd gezegd is deze methode van tanden bleachen heel duur. Dit komt natuurlijk door het snellere en veel langdurigere resultaat (tot wel 3-4 jaar!).

Prijs tanden bleken tandarts

De duurste, doch ook de meest effectieve manier van tanden bleachen is natuurlijk langs gaan bij je tandarts.

Dit proces neemt enige tijd in beslag maar de wittere tanden blijven dan ook uitzonderlijk lang zichtbaar!
Voor een bleaching die ongeveer 3 tot 4 jaar zichtbaar is, betaal je zeker €375,00. Prijzen kunnen oplopen tot €500,00.